De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Wat zijn de kosten van de zonnepanelen?

De verschillende soorten

Het rendement van zonnepanelen is van groot belang om een goede keuze te maken. Er zijn een drietal verschillende soorten panelen. Zo is er de dunne-film zonnepanelen. Deze worden het meeste verkocht en aangeboden. Het rendement is niet het hoogste maar is wel redelijk. Daarnaast is de prijs aantrekkelijk. Vervolgens zijn er nog de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne variant. Deze zijn wat duurder en kennen ook een hoger rendement. Het is goed om dus te weten dat het soort zonnepaneel bepalend is voor de totale investering en ook voor het rendement.

Het rendement is natuurlijk afhankelijk van de opbrengsten (de besparingen eigenlijk) en de investering. Het is daarom slim om te weten wat de zonnepanelen op jouw dak kosten. Kies ervoor om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders om te ontdekken welke kosten er zijn en hoeveel een set jou gaat kosten.

Een onbekend factor?

Een laatste factor welke van belang is bij het rendement is de energiekosten van de stroomleveranciers. Het is belangrijk om te weten welke kosten je normaal gesproken zou hebben. Op die manier is je besparing te berekenen en is in te zien welke kosten je normaal gesproken betaalt zou hebben.

Wat is salderen?

Als je zonnepanelen hebt dan wek je stroom overdag op. Op die momenten lever je energie aan de energieleverancier. Je bent eigenlijk zelf een energieleverancier geworden. In de avond wanneer het donker wordt en de lampen aangaan dan wordt er geen energie meer opgewekt en verbruik je dus de energie van jouw energieleverancier. Het salderen is het verbruik van de avond en nacht te compenseren met het overschot welke gedurende de dag is opgewekt.

Meer uitleg nodig?

Misschien wil je een keer een persoonlijk uitleg over de verschillende termen welke gebruikt worden bij het gebruik van zonnepanelen? Dan is het slim om een afspraak te maken met een adviseur. Graag legt hij je uit welke termen er zijn en wat ze betekenen. Daarnaast kun je meer informatie krijgen over het rendement en ook wat de kosten zijn. Het is goed om te ontdekken wat er mogelijk is.

Groepsaankoop zonnepanelen

Iets wat je de laatste tijd steeds vaker ziet is het aankopen van een set zonnepanelen als een groep. Een hele groep mensen koopt een mooie set zonnepanelen met daarbij de mogelijkheid om dus een korting te krijgen. Het gebeurt vaak wanneer een hele straat of een hele buurt besluit om met meerdere huizen een set zonnepanelen op het dak aan te schaffen. Het heeft natuurlijk volop voordelen voor alle partijen.

De voordelen van een groepsaankoop zonnepanelen

De voordelen zijn er eigenlijk voor alle partijen. De aankopende partijen krijgen een korting. Een volume korting zou je kunnen zeggen. De verkopers weten dat ze in een keer een grote opdracht krijgen. De mensen welke de zonnepanelen plaatsen hoeven niet iedere dag naar een andere plek te rijden. Het is dus erg fijn en ook erg mooi om als groep een groepsaankoop zonnepanelen te krijgen. Ook is het voor het verkopende bedrijf om zo’n grote order te krijgen.

Lees verder: zonne-energie en Rijksoverheid