De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen en de SDE+ subsidie

Wil jij ook zonnepanelen op je dak? Dan is het goed om de verschillende mogelijkheden te bekijken en te onderzoeken rondom de mogelijkheden van zonnepanelen. Je kunt meerdere offertes opvragen, een adviseur langs laten komen en ontdekken of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Door de verschillende opties te bekijken en te ontdekken is het mogelijk om een goede set zonnepanelen op het dak te kiezen.

Wat kosten zonnepanelen?
De hamvraag is vaak wat de kosten zijn van (in dit geval) zonnepanelen. Het is belangrijk om te ontdekken wat er allemaal kan en wat er allemaal mogelijk is om een goede set zonnepanelen te krijgen en te kiezen. De vraag is natuurlijk wat jij er voor jouw woning voor gaat betalen. Het is hierom slim om meerdere offertes op te vragen van verschillende aanbieders uit jouw regio om een goed beeld van de zonnepanelen prijzen te krijgen. Ook zal je ontdekken wat de garantievoorwaarden zijn en nog belangrijker wat de kwaliteit is. Je wilt natuurlijk vele jaren gaan genieten van de zonnepanelen.

Kies voor kwaliteit
Het aankopen van zonnepanelen is een lange termijn beslissing. Het is daarom slim en verstandig om meerdere offertes op te vragen van verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de kosten. Kijk hierbij echter niet alleen naar de kosten, maar ook naar de kwaliteit. Het is mogelijk om meerdere offertes op te vragen om zo te zien wat de kwaliteit is en de bijbehorende garanties.

SDE subsidie
Wat is de SDE subsidie? Het gaat hier om de Subsidie Duurzame Energie en is een speciale subsidie voor zonnepanelen om de aanschaf van deze producten te stimuleren. Het is een manier om de ontwikkeling van duurzame energie te bevorderen in ons land. Bedrijven en non profit instellingen die hernieuwbare energie gaan produceren kunnen hier gebruik van gaan maken.

Het budget was in 2015 maar liefst 3,5 miljard en is toen aan 194 duurzame energie projecten toegekend. Het is nog mogelijk om voor 2015 een aanvraag in te dienen voor de SDE subsidie. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen. Denk hierbij aan biomassa, geothermie, water, wind en zon energie.

SDE 2016
In 2016 komt er een budget van rond de 8 miljard euro beschikbaar voor de SDE subsidie. Het komt in twee fasen beschikbaar. Er is een ronde in maart voor 4 miljard en in september is er een tweede ronde van ook 4 miljard. Er zijn volop mogelijkheden om hier gebruik van te maken.

De toekomst van duurzame energie
Je ziet al aan de sterke toename van het budget voor de SDE subsidie hoe belangrijk de Nederlandse overheid duurzame energie vindt. Het is niet vreemd. Zeker niet nu CO2 en de CO2 uitstoot een grote vijand van ons is geworden. Een vijand van iedereen in de wereld. Als ieder land op een CO2 neutrale en duurzame manier energie kan opwekken dan zijn we al een heel stuk verder. Een goed initiatief dus van de Nederlandse overheid! Ontdek ook de mogelijkheden voor jouw bedrijf van de SDE subsidie.