De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

De prijzen van zonnepanelen en zonnestroom

U wilt een zonnepaneel gaan kopen? Of u overweegt om een zonnepaneel te gaan kopen? Dan is het natuurlijk goed om volop informatie in te winnen. Zo is het belangrijk om te weten waar een zonnepaneel geplaatst kan worden. Ook is het belangrijk om te ontdekken of een zonnepaneel voldoende rendement kan opleveren voor u. Een van de factoren die hierbij belangrijk zijn is dan ook de zonnepaneel prijzen. Als de zonnepaneel prijzen laag zijn dan hoeft het rendement van het zonnepaneel namelijk niet zo hoog te zijn. Of wel?

Heeft u voldoende budget om zonnepanelen te kopen?
Natuurlijk is het ook belangrijk om de zonnepaneel prijzen te weten om te ontdekken of u voldoende budget heeft om de zonnepanelen aan te schaffen. Of moet u misschien op zoek gaan naar een gunstige lening voor deze mooie groene vorm van energie?

De onderdelen welke de zonnepaneel prijzen bepalen
Er zijn twee onderdelen welke de eindprijs van een zonnepaneel bepalen. Het eerste element zijn de zonnepanelen en de installatie zelf. Daarnaast moet u ook rekening houden met de kosten van de installatie van het zonnepaneel pakket.

Het eerste onderdeel (het zonnepaneel pakket) verschilt qua prijs hoofdzakelijk door het aantal zonnepanelen u heeft. De montage kosten zullen ook wat hoger zijn, aangezien er meer geplaatst moet worden.

Als u alleen een doe het zelf pakket zou kopen voor een gemiddelde tussenwoning in België dan moet u rekenen op een investering van 5.000 tot 6.000 euro.

De terugverdientijd van een pakket zonnepanelen is gemiddeld 5 tot 6 jaren. En aangezien zonnepanelen 25 tot 30 jaar mee gaan heeft u dus 25 tot 30 jaar gratis energie! Gratis zonnestroom!

Zonnestroom
Zonnestroom is een mooie term voor elektriciteit die met een zonnepaneel is opgewekt. De zon schijnt op het zonnepaneel en deze zet het om naar zonnestroom. Het is een mooie term welke er al een lange tijd is. In 1958 werd er al een satelliet gebruikt met zonnecellen voor stroom. Dit was de Vanguard one. Tegenwoordig zien we de zonnestroom opwekkers op vele daken in ons land, in Europa en ook in de rest van de wereld. Het is niet vreemd dat er zoveel zonnepanelen zijn, aangezien de zonnestroom iedere dag met de opkomst van de zon kan worden opgevangen. Zonnestroom is dus gratis stroom.

Wat is de rol van zonnestroom in ons land?
In ons land speelt zonnestroom nog een redelijk bescheiden rol. Het aandeel zonnestroom is echter groeiende. En nu er steeds beter zonnepanelen komen zal het ons niet verbazen, dat de zonnestroom een sterkere groei zal zien. Het aandeel in 2015 zal rond de 0,25 procent liggen. En hoewel het weinig lijkt, zal het steeds verder toenemen. Ook in uw buurt ziet u tegenwoordig vast en zeker al zonnepanelen. In de toekomst kan dit aandeel echter doorgroeien tot 30% van alle energie in België. En dat is natuurlijk goed nieuws. Ieder jaar zien we een groei!

Kiest u ook voor zonnestroom
Het is voor u ook mogelijk om voor zonnestroom te kiezen. Het is geweldig om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn om zonnestroom op te wekken en om op de lange termijn gratis zonnestroom te hebben. Zeker met de stijgende energieprijzen is dit een goed idee. Of niet?