De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen ook optie voor uw bv?

Onlangs publiceerde de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) het jaarverslag over de De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil). Uit het jaarverslag blijkt dat veel ondernemingen in 2013 gebruik maakten van deze subsidies om asbestdaken te vervangen door daken met zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen kan ook voor uw bv een aantrekkelijke optie zijn.

Uit het jaarverslag (pdf) over de MIA en VAMIL kwam naar voren dat in totaal 1,2 miljoen vierkante meter asbestplaten werden gesaneerd en vervangen door ander materiaal. Een derde van deze nieuwe daken kregen bovendien zonnepanelen. De totale investering voor deze aanpassingen steeg van € 33 miljoen in 2012 naar € 71 miljoen in 2013. Zonnepanelen hebben een steeds langere levensduur en zijn in de afgelopen jaren steeds efficiënter geworden. Voor uw bv kunnen zonnepanelen daarom een verstandige investering zijn om uw energiekosten en CO2-uitstoot omlaag te brengen. Ze lonen vooral als het energiegebruik van uw bv relatief laag is. Voor kleinverbruikers is het plaatsen van zonnepanelen namelijk vaak een betere investering. Dat komt onder andere door de verschillende tarieven voor energiebelasting en de mogelijkheden die kleine ondernemingen hebben om investeringskosten af te trekken.

MIA of VAMIL aanvragen voor uw bv

Als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw bv, wilt u natuurlijk weten welke kosten daarmee gepaard gaan en hoeveel de panelen in de toekomst zullen opleveren. Hierbij zijn veel variabelen van belang, zoals de stroomprijs, de energiebelasting en de vergoeding die u krijgt voor stroom die u ‘over heeft’. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Laat u dan goed voorlichten over de kosten en baten en vergeet niet om ook de subsidiemogelijkheden daarin te betrekken. Hoe u zelf de MIA of Vamil kunt aanvragen voor uw bv, leest u in de brochure milieulijst 2014 (pdf).

Bron: http://www.rendement.nl/bv/nieuws/id13460-zonnepanelen-ook-optie-voor-uw-bv.html