De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Ontdek alles over zonnepanelen

Volgens Solarwijzer zijn zonnepanelen populair! Er is steeds meer belangstelling voor zonne-energie systemen waar voldoende elektriciteit mee opgewekt kan worden om het jaarlijks energieverbruik mee te voorzien. Zonne-energie dat opgevangen wordt zal duurzaam omgezet worden in bruikbaar stroom en draagt u op deze manier bij aan een betere en schonere leefomgeving. Ondanks dat de zon in Nederland relatief gezien weinig schijnt kunt u toch uw energierekening aanzienlijk verlagen. Op Solarwijzer vindt u alle informatie over wat u moet weten over de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen.

Ook staat op de site van Solarwijzer dat zonnepanelen betaalbaar worden. Een investering in een zonnepanelen systeem is tegenwoordig ook zonder enige vorm van subsidie rendabel. Een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 7 jaar terugverdienen. De zonnepanelen gaan minimaal 20 jaar mee, andere componenten zoals de omvormer gaan tegenwoordig gemiddeld 15 jaar mee. Veel installateurs van zonnepanelen geven 10 jaar of meer garantie op het systeem. De garantie van de fabrikant houdt in dat het systeem na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 20 jaar) nog minimaal 80% van het vermogen per zonnepaneel moet opwekken, indien dit niet het geval is heeft u recht op vervanging van de panelen die onder de maat presteren.

Zonnepanelen subsidie
Ook in 2013 is de belangstelling volgens Solarwijzer.nl voor de subsidie van zonnepanelen zeer groot. De subsidiepot voor 2013 is vastgesteld op € 30 miljoen euro. Op 8 augustus 2013 maakte AgentschapNL bekend dat de subsidie voor zonnepanelen is uitgeput. Er is in totaal door ruim 90.000 Nederlandse huishoudens een aanvraag ingediend bij de Rijksoverheid (Bron: AgentschapNL). Gezien het totale budget voor 2012 en 2013 is meer dan € 50 miljoen euro uitgereikt binnen het kader van het subsidiebudget. Lees meer over deze subsidieregeling en de voorwaarden op pagina zonnepanelen subsidie. Dit en meer is te lezen op de zonnepanelen pagina van www.solarwijzer.nl

Bron: http://www.solarwijzer.nl/zonnepanelen