De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Duurzaamheid in Utopia

Sinds januari van 2014 is er een nieuwe reality show op SBS6 genaamd Utopia. In dit programma zullen 15 deelnemers een nieuw bestaan opzetten en zullen zij een ideale samenleving proberen te creëren. Gaat het hen lukken dit te doen? En zal er in dit experiment ook aandacht en tijd zijn voor duurzaamheid? Zal het hergebruiken van producten en materialen bij een ideale samenleving horen of zal dit gebeuren uit financieel oogpunt om de kosten zo laag mogelijk te houden? Op dit moment is dit nog niet duidelijk.

Natuurlijk zijn wij allemaal nieuwsgierig naar hoe dit zal uitpakken maar is het wel duidelijk dat duurzaamheid een van de hot topics zou moeten zijn die wel wat meer aandacht kan gebruiken.

Een groene samenleving
Zullen de inwoners van Utopia uiteindelijk duurzame producten zoals zonnepanelen en zonneboilers aanschaffen? En zo op deze manier gebruik maken van een duurzame energiebron? Of sterker nog is het mogelijk om zelf een zonnepaneel of zonnecollector te maken? Het waren de oude Romeinen ook al gelukt om zonne-energie te gebruiken voor het opwekken van warm water. Ook de oude Grieken deden dit met de kracht van de zon. Dus waarom zou het de moderne mens in Nederland en in dit experiment niet lukken. Een groene samenleving is niet heel veel gevraagd van de inwoners en is zelfs misschien wel erg noodzakelijk. Voor groepen mensen die in een isolement leven, kan dit cruciaal zijn en een kwestie van leven of dood. Daarom is zelfvoorzienend zijn belangrijk en zullen de inwoners op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren om gebruik te maken van bijvoorbeeld zonne-, water- of windenergie.

Waar kun je Utopia kijken dan?
Zal duurzaamheid een belangrijke rol spelen in Utopia? Bekijk het elke werkdag om 19.30u op SBS6. Je kunt Utopia ook op het internet bekijken. Ga voor meer informatie en het laatste nieuws naar de officiële website van Utopia. Of kijk op Utopia gemist naar de laatste afleveringen van deze TV-show zodra je een aflevering niet hebt kunnen kijken. Een groene samenleving zou natuurlijk ideaal zijn. Wat gaat het worden? Spannend is het wel.

Bron: http://www.greengeneration.nl/nieuws/duurzaamheid-in-utopia/