De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen op je school? Informatieavond in De Kubus op 5 november

Steeds meer ouders en basisscholen kiezen ervoor om op het schooldak elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Daar komt meestal wel wat meer bij kijken dan op je eigen huis! Op 5 november kunnen ouders, scholen en omwonenden er alles over horen in basisschool De Kubus in Amersfoort.

Dat prachtige, grote schooldak vol leggen met zonnepanelen – het is een aantrekkelijk idee. De school bespaart op zijn energiekosten; de kinderen leren over duurzame energie; ouders en omwonenden kunnen meeprofiteren. En het is ook nog eens goed voor het milieu. Maar is het iets voor onze school? En hoe pak je zo’n project nu aan? Dat komt aan de orde tijdens een informatieavond op 5 november, voor alle geïnteresseerden in de provincie Utrecht.

Tijdens de avond legt Pauline Sparenburg (gemeente Amersfoort) uit welke rol de gemeente kan spelen. Camiel Versluis en Henry de Gooijer (coöperatie Zon@School) vertellen hoe ouders het initiatief namen voor zonnepanelen op De Kubus. Dan laat Robin Berg (Lombox) zien welke rol ondernemers kunnen spelen. En Els van der Meer belicht het schoolbestuur als initiatiefnemer. Ten slotte is er veel ruimte voor vragen aan een deskundig panel.

De avond wordt georganiseerd door het Servicepunt HIER opgewekt Utrecht, dat en helpende hand biedt aan lokale initiatieven die zelf energie willen opwekken. Het Servicepunt wordt verzorgd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

De toegang tot de avond is gratis voor ouders en scholen; voor anderen kost het € 40. Na afloop is er een borrel.

Praktische informatie
Voor wie: ouders, ouderraden, medezeggenschapsraden, scholen, gemeenten
Datum en tijd: dinsdag 5 november van 19.45-22.00 uur
Plaats: Basisschool de Kubus, Spaarnestraat 2, 3812 HG Amersfoort
Organisatie: HIER opgewekt Servicepunt Utrecht
Informatie: tel. 030-2567 350, energie@nmu.nl
Kosten: € 40 (gratis voor ouders en scholen)
Opgave: via http://www.nmu.nl

Locatie: Basisschool de Kubus, Spaarnestraat 2, Amersfoort

Bron: http://www.destadamersfoort.nl/_incs/zonnepanelen_op_je_school_informatieavond_in_de_kubus_op_5_november_2666507.html

Tip: Plaatselijke website over zonnepanelen en de subsidieregeling van zonnepanelen in Amersfoort. Bezoek regelmatig: Zonnepanelen Amersfoort