De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Goedkoop lenen voor huis-isolatie

Huizenbezitters kunnen binnenkort goedkoop geld lenen om hun huis energiezuiniger te maken. Minister Blok heeft daarvoor samen met de Rabobank en de ASN Bank een fonds opgericht.

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen particuliere huizenbezitters straks leningen aanvragen voor bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboilers, hoogrendementsbeglazing en energiezuinige kozijnen. De leningen zijn tussen de 2500 en 25.000 euro en hebben een looptijd van zeven tot tien jaar.
Impuls

In het fonds zit 300 miljoen euro. Het houdt zichzelf in stand, doordat het uitgeleende geld met rente wordt terugbetaald. Dat geld wordt weer in het fonds gestort, waardoor het mogelijk is om opnieuw leningen te verstrekken. De rente ligt voorlopig tussen de 3 en 3,5 procent.

Volgens minister Blok is het fonds niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economie. Hij denkt dat de bouwsector en de installatiebranche een impuls zullen krijgen.

Het is de bedoeling dat het Nationaal Energiebespaarfonds begin december in gebruik wordt genomen. De Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten moeten nog wel toestemming geven.

Bron: http://nos.nl/artikel/564235-goedkoop-lenen-voor-huisisolatie.html