De website www.zonnepanelen-nieuws.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

De financiering van zonnepanelen systemen

Je kunt je zonnepanelen systemen op verschillende manieren financieren.

Vermogen en formaat zonnepanelen
De leveringskracht wordt uitgedrukt in Wattpiek. Er kan gezegd worden dat 100 Wattpiek gelijk staat aan 85 kWh. Dit hangt natuurlijk samen met het weer, maar ook met de bekabeling en met warmte die verloren  gaat. Het rendement van een zonnepaneel ligt tussen de 5% en de 15%. Er moet gekeken worden hoeveel procent het zonnepaneel op gaat leveren dat je hebt gekozen.

De financiering in gang zetten
Het kan in een keer een flink bedrag zijn dat je uit gaat geven aan zonnepanelen. Maar je hebt goed nagedacht over je zonnepanelen financiering en je denkt aan de toekomst. Binnen zes/zeven jaar kun je het vaak al terugverdienen en de zonnepanelen gaan twintig jaar mee of langer en dan merk je ook dat het de investering meer dan waard is. Laat daarom een berekening maken wat het je op gaat leveren als je nu de investering in zonnepanelen gaat kiezen. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat het je gaat kosten, wanneer je het terug gaat verdienen en wat je uiteindelijk winst zal zijn. In het begin lijkt het dan een hele investering, maar het is een goede keuze, milieubewust en toekomstgericht. Je gaat er namelijk veel geld mee besparen op de energiekosten en wie wil dat nou niet?  Maak daarom voor jezelf inzichtelijk wat het gaat kosten en beslis hoe je het gaat financieren (bijvoorbeeld met je spaargeld).

Offertes van de zonnepanelen
Als je de keuze gaat maken voor zonnepanelen is het aan te raden dat je gaat kiezen voor het aanvragen van offertes. Zorg daarom dat je bij een drietal aanbieders een offerte aanvraagt. Als je alle offertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken, let niet alleen op de prijzen, maar kijk ook naar de voorwaarden en naar de garantie, dat is hierbij namelijk van groot belang. Je kunt daarnaast ook kijken naar de levertijd. Als een bedrijf deze week al zonnepanelen kan komen plaatsen en de ander pas over een maand en dat scheelt een paar euro, dan kun je hier ook een keuze door maken. Hoe eerder je de zonnepanelen op het dak hebt laten plaatsen, hoe eerder je gaat besparen op de energiekosten. Zorg daarom dat je zo snel mogelijk offertes aan gaat vragen, dit kan online. Je kunt ook op de websites vaak berekenen wat de kosten zijn en dan hoeveel je gaat besparen per jaar. Reken dan uit binnen hoeveel jaar je de investering terug hebt en je kunt je keuze voor de zonnepanelen maken!